Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Fina Trgovina

OSNOVNI PODATKI O PODJETJU
RMB Plus d.o.o.
Smoletova ulica 16, Ljubljana, 1000 Ljubljana
Tel.: +386(0)40 759 169
Email: info@finatrgovina.si
Spletna stran: www.finatrgovina.si
Facebook: https://www.facebook.com/finatrgovina
ID za DDV:85334111
Matična številka: 3879313000
TRR/IBAN: SI56 6100 0000 7544 231

Dejavnost: G47.910 – Trgovina na drobno po pošti ali po internetu

Datum vpisa pri AJPES: 3.1.2011
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Fina Trgovina, določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje RMB Plus d.o.o. Smoletova ulica 16, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju ponudnik).
Pogoji poslovanja spletne trgovine FinaTrgovina www.finatrgovina.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ter s priporočili TZS.
Spletna trgovina FinaTrgovina, deluje 24 ur na dan in vse dni v tednu. Uporaba spletne trgovine finatrgovina.si je brezplačna. Izberete in naročite izdelke ,ter jih uvrstite v nakupovalno košarico. S končno potrditvijo, naročilo oddate. Naročilo se obdela in pripravi glede na možnost dobave izdelkov.
Ob naročilu vam na elektronski naslov, ki ste ga vpisali ob naročilu, pošljemo obvestilo o vašem nakupu. Istočasno pa se vaše naročilo shrani tudi pri nas. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na našem strežniku.

Cene:
Vse navedene cene izdelkov v naši trgovini so v eur in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). FinaTrgovina si pridržuje pravico do spremembe cen, razen, če ni navedeno drugače (primer akcij in posebnih popustov). Ko naročilo v spletni trgovini FinaTrgovina potrdite, veljajo cene, objavljene s strani podjetja RMB Plus d.o.o., ki se zapišejo v končni potrditvi naročila.
Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Če ni drugače navedeno, cene veljajo za en kos. V spletni trgovini FinaTrgovina so navedene cene kot redne cene izdelkov, akcijske cene in posebna ponudba. Akcijske cene in posebna ponudba so v spletni trgovini Finatrgovina primerno označene in veljajo za vse kupce spletne trgovine finatrgovina.

Slike izdelkov:

Slike izdelkov so simbolične. Dejansko prejeti izdelek se lahko razlikuje od slike izdelka na spletu (barvno, številčno…odstopanje).

Teksti ob izdelkih:

Teksti ob izdelkih so informativne narave in so podani s strani proizvajalca. Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na nas po telefonu 040 759 169, po mailu info@finatrgovina.si.

Odveza odgovornosti:

FinaTrgovina, se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh podjetja in v spletni trgovini FinaTrgovina. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da podatkov ne uspemo popraviti. V takem primeru vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Reklamacije in informacije:

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah pričakujemo vaše sporočilo na:
• E-naslov: info@finatrgovina.si,
• Tel: +386(0)40 759 169
• Naslov:RMB Plus d.o.o., Smoletova ulica 16, 1000 Ljubljana

Načini plačila:

Spletna trgovina FinaTrgovina omogoča naslednje načine plačila:

Plačilo po predračunu:

V kolikor ste v nakupovalnem postopku izbrali način plačila po predračunu vas prosimo, da plačilo po predračunu poravnate za tem, ko prejmete predračun na vaš e-naslov.
Svoje obveznosti lahko poravnate preko spletne banke kot tudi neposredno na banki ali pošti.
Prosimo, da plačilo po predračunu poravnate v roku 2 delovnih dni od prejema predračuna na vaš e-naslov. V primeru, da bodo naročila neporavnana, sistem za urejanje naročil, naročila avtomatsko izbriše.

POMEMBNO:
V kolikor izdelki, ki ste jih naročili niso na zalogi, vam bomo sredstva rezervirana za plačilo, sprostili nazaj na vaš TRR račun.

Dostava:

Spletna trgovina FinaTrgovina nudi dostavo za naročeno blago z navadno pošto preko pogodbenega partnerja Pošta Slovenije.
Dostavo opravi pogodbeni izvajalec Pošta Slovenije na navedeni naslov na območju Slovenije.
Naročeni izdelki imajo različne roke dobave:
– od 5 do 10 dni: kadar je izdelek na zalogi
– Izdelek je v prihodu. O natančni dobavljivosti vas bomo obvestili. Ta status je namenjen izdelkom, ki jih trenutno ni na zalogi, a je pričakovana dobava v roku 10 - dni. O natančni dobavljivosti ,vas bomo kontaktirali ter se dogovorili o nadaljnjem poteku naročila.
V primeru naročila izdelkov z različnimi dobavnimi roki (razen statusa Izdelek je v prihodu), bo dejanska dobava izvedena v skladu z najdaljšim navedenim rokom. Kadar izdelek nima zaloge in tudi dobave izdelka ne pričakujemo več, se izdelek odstrani iz ponudbe na spletni strani.
Za dostavo poskrbi Pošta Slovenije, večinoma naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku desetih delovnih dni. Dostava se izvrši na naslov, ki ga navedete ob naročilu. V primeru, da ob času dostave nikogar ni na navedenem naslovu, dostavljalec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oz.naročenega blaga.

Strošek dostave:

Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo in je pavšalen za vsa naročila. Višina poštnine je 4,90 eur. Za vsa naročila nad 40 eur je poštnina brezplačna.
Za vse informacije smo vam z veseljem na voljo, kontaktirate nas lahko na:
Tel.: +386(0)40 759 169
E-mail: info@finatrgovina.si

Vračilo blaga:
Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
V 14 dneh od prevzema blaga imate pravico, da nam na e-naslov: info@finatrgovina.si ali na tel: +386(0)40 759 169 , sporočite, da odstopate od nakupa, ne da bi vam bilo treba navesti razlog za vašo odločitev.
Blago nam morate vrniti najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od nakupa. Rok začne teči en dan po datumu prevzema naročenega blaga. Ne glede na obliko odpovedi nam morate predložiti kopijo računa. Prejeto blago morate vrniti nepoškodovano, nespremenjeno in v originalni embalaži.
Prejeta plačila vam vrnemo na vaš TRR. Vračilo opravljenih vplačil izvedemo v roku 15 dni po tem ko prejmemo blago na naš naslov. Vračilo lahko zadržimo, dokler ne prejmemo vrnjenega blaga ali dokler ne pošljete dokaza, da ste blago poslali nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.
Pravico do zamenjave blaga, vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov – povezava: http://www.zps.si/images/stories/zakoni/zvpot_enpb_dec11.pdf (neuradno prečiščeno besedilo).
Vrnjeno blago pošljite s Pošto Slovenije na naše stroške na naslov: RMB Plus d.o.o., Smoletova ulica 16, Ljubljana, 1000 Ljubljana. Prosimo, da nas pred vračilom blaga obvestite na e-naslov: info@finatrgovina.si ali na tel: +386(0)40 759 169 (pon-pet: 8-19h in sob: 8-13h).

Menjava blaga:
Ob ugotovitvi, da vam velikost nerabljenega izdelka ne ustreza,(večina izdelkov je univerzalne velikosti), ga brez težav zamenjamo za ustrezno velikost. V tem primeru stroške pošiljanja krijete vi. Izdelek mora biti tudi v tem primeru nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži.
Stvarna napaka
Napaka je stvarna:
• če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
• če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
• če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
• če smo vam izročili izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Preverjanje primernosti izdelka
Primernost izdelka za normalno rabo, se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju izjav o značilnostih blaga, ki smo vam jih dali mi ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Uveljavitev stvarne napake:
O morebitni stvarni napaki,nas morate obvestiti na lastne stroške, v zakonsko določenem roku. Obvestilo mora vsebovati natančen opis napake. Omogočiti nam morate pregled izdelka. Pravico do uveljavitve stvarne napake natančneje opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov.
Shranjevanje pogodbe (naročila)
Vsa opravljena naročila in kopije računov arhiviramo na naslovu RMB Plus d.o.o., Smoletova ulica 16, 1000 Ljubljana. Kopijo lahko vedno pridobite z zahtevo poslano na e-naslov: info@finatrgovina.si

Varovanje podatkov:
Lastnik (zbiratelj podatkov) spletne trgovine FinaTrgovina je:
• RMB Plus d.o.o.
• Smoletova ulica 16
• 1000 Ljubljana
• Tel:+386(0)40 759 169
• E-mail: info@finatrgovina.si
Fina Trgovina, se zavezuje, da bo ščitila vašo zasebnost pri uporabi naše spletne trgovine FinaTrgovina in razvijala tehnologijo, ki omogoča varno spletno izkušnjo. Ta izjava o zasebnosti velja za spletno trgovino FinaTrgovina www.finatrgovina.si.

Zbiranje osebnih podatkov:

Z nakupovanjem v spletni trgovini finaTrgovina dovoljujete, RMB Plus d.o.o., kot upravljavec zbirke osebnih podatkov, vse posredovane podatke s strani uporabnika in podatke o vsebini nakupov zbira in obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).
Zavezujemo se, da bomo vaše osebne podatke in ostale podatke, zbrane ob oddaji naročila, varovali v skladu z ZVOP-1, ščitili pred razkritjem in posredovanjem tretjim osebam ter jih bomo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij ter ostalo potrebno komunikacijo. Zavezujemo se tudi k trajnemu varovanju vseh vaših osebnih podatkov.
Spletna trgovina FinaTrgovina, lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini FinaTrgovina. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine FinaTrgovina in optimizacijo.

Uporaba osebnih podatkov:
Podatke zbiramo z namenom zagotavljanja pravilnega delovanja naše spletne trgovine FinaTrgovina ter nudenja zahtevanih storitev. Vaše podatke lahko uporabimo tudi za namene internih tržnih raziskav in obveščanje o novostih v spletni trgovini FinaTrgovina, kot tudi o novostih glede izdelkov ali storitev, ki jih nudi podjetje RMB Plus d.o.o.. Podatke strank hranimo trajno in jih uporabljamo v trajno rabo, dokler stranka ne zahteva drugače. V primeru “vdora” v bazo oz. v računalniški sistem ,ne nosimo odgovornosti za posledice.
Uporaba piškotkov – Splošno pojasnilo
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša.